Mezopotamya'nın Yeni Şefleri Üniversitede Yetiştiriyor

Harran Üniversitesi’nin yürütücülüğünü üstlendiği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen “Geleceğin Aşçıları Mezopotamya’da Yetişiyor” projesinin kapanış toplantısı, Osmanbey Yerleşkesi Sosyal Tesisler Binasında düzenlendi.

Mezopotamya'nın Yeni Şefleri Üniversitede Yetiştiriyor

Toplantıya; Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, GAP BKİ Başkanı Dr. Hasan Maral, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İlyas, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Bayuk, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa Şit tarafından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine kazandırılan Eğitim Mutfağı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler proje kapsamında hazırladıkları ürünleri davetlilere tanıttı.

 

Mezopotamya Mutfağı Bilimle Buluştu

Açılış konuşmalarında Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve GAP BKİ Başkanı Dr. Hasan Maral, bölgenin gastronomi zenginliğine dikkat çekerek Mezopotamya mutfağının hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Konuşmalarda ayrıca proje kapsamının genişliğine değinilerek, sürdürülebilirlik yaklaşımıyla farklı menülerin sunulacağı bir uygulama restoranı açma planlarının bulunduğu ifade edildi. Bölge için bir ilk olan Eğitim Mutfağı’na “GastroGAP Atölye” isminin verildiği ve marka tescil başvurusunun yapıldığı da paylaşıldı. Gastronomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mahmut Barakazi ise eğitim mutfağının yapısı ve hedefleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi sundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ