Son denetimlerde bir lokantanın mutfağında yapılan kontrollerde, son tüketim tarihi geçmiş 183 kilogram tavuk ürünü tespit edildi. Bozulduğu belirlenen ürünlere el konularak imha edilmek üzere işlem başlatıldı. İş yeri sahibi hakkında ise yasal süreç devreye sokuldu.
Denetim sırasında, tarihi geçmiş tavukların kıyma haline getirilerek kebap yapımında kullanıldığı, kokuşmaya yüz tutmuş tavuk taşlıklarının kıyma yapılmak üzere bekletildiği ve daha önce kızartılıp satılmayan ürünlerin tekrar satışa sunulmak üzere çalışmayan fırında saklandığı belirlendi.
Halk sağlığını hiçe sayan bu tabloya karşı taviz vermeyen zabıta ekipleri, iş yerine cezai yaptırım uygularken, tespit edilen uygunsuzlukların derhal giderilmesi için resmi tebligat yaptı.
Eyyübiye Belediyesi Zabıta ekipleri; pazar yerlerinden marketlere, kasaplardan okul kantinlerine kadar vatandaşın temas ettiği her alanda denetimlerini hız kesmeden sürdüreceğini vurguladı.
