Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde yürütülen titiz çalışmalar sonucunda alınan tescil belgesi, sadece yöresel bir lezzetin korunmasını değil, aynı zamanda Şanlıurfa gastronomisine katma değer kazandırılmasını da hedefliyor.
Canpolat: Lezzetimizi Geleceğe Taşıyoruz
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Mehmet Canpolat, Şanlıurfa mutfağının hem lezzet hem de sağlık açısından büyük bir zenginlik sunduğunu belirterek,
“Şanlıurfa mutfağı yalnızca lezzetleriyle değil, sağlık dostu ürünleriyle de ön plana çıkıyor. Bu zenginliği geleceğe taşımak ve dünya sofralarına sunmak için ürünlerimizi tescilleyerek koruma altına alıyoruz. Asma Ekşisi, bu vizyonun önemli bir adımıdır.” dedi.
Doğal, Ferahlatıcı ve Şifa Kaynağı
Kentte kurulan gastronomi merkezinde menülere eklenen Asma Ekşisi, üzümün ham halinin sıkılması ve doğal şekerle kaynatılmasıyla elde ediliyor.
Soğuk olarak tüketilen bu ferahlatıcı içecek, iştah açıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı özellikleriyle bilinirken, içeriğindeki doğal maya sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Ayrıca güçlü antioksidan etkisiyle vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.
Soğuk olarak tüketilen bu ferahlatıcı içecek, iştah açıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı özellikleriyle bilinirken, içeriğindeki doğal maya sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Ayrıca güçlü antioksidan etkisiyle vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.